Wat te doen?

 

Hoe te komen?

 

Paulhaguet

 

Restaurants

 

Tarieven

 

Plattegrond

 

Gastenpagina

 

Links

 

 

CAMPING LA FRIDIERE
6 Route d’Esfacy
43230 PAULHAGUET

 

Tèl.  0033 631424701

 

 

GPS: lat=45.199 lon=3.520

 

RETOUR:   NL   FR   GB    D

 

Wat te doen...

 

Er valt er veel te zien en te bezoeken in deze streek.
De camping ligt prima centraal en rondom zijn er prachtige tochten te maken.

 

De auvergne bestaat uit de 4 departementen Puy de dôme, Allier, Haute-Loire en Cantal.
De uitgestrekte vulkaanketens van de Monts Dôme, de Monts Dore en de Monts du Cantal zijn van ongeëvenaarde schoonheid. De Puy de Dôme is wellicht de bekendste berg van Auvergne.
De Gorges de l’Allier vormen een adembenemend klooflandschap met volop uitdagingen voor wandelaars, klimmers en kanoërs.
Het Livradois Forez is het grootste natuurpark van Frankrijk en is gelegen in de departementen Haute Loire en Puy de Dome, in de zuidelijke Auvergne. Het is een bebost middengebergte gebied waar juist nog het authentieke Franse plattelandsleven van agrariërs en bosbouwers overheerst .

 

 

In veel stadjes heerst een verstilde, middeleeuwse sfeer. U vindt hier de mooiste romaanse abdijen en kerken, zoals bijvoorbeeld de Basilique St.-Julien in Brioude, de Abdij van La Chaise-Dieu en de kathedraal in Le Puy-en-Velay met haar beroemde Zwarte Madonna.

 

De traditionele plattelandskeuken van de Auvergne kent veel smakelijke gerechten met vlees of vis uit de streek, zoals de zalm uit de Allier.

De Auvergne is tevens wereldberoemd om haar typische streekproducten: de vijf kazen met AOC oorsprongsbenaming (Saint-Nectaire, Cantal, Salers, Fourme d’Ambert en Bleu d’Auvergne). De heerlijke ham en worsten, samen met een schitterende wijnent: Châteaugay, Madargues, Saint-Pourçain en Corent. De geografische ligging van de Auvergne vormen de inspiratiebron voor de culinaire specialiteiten van deze regio. De stoofpot uit de Auvergne, de truffade, de paté met aardappelen, de pounti, zijn enkele voorbeelden. Voor de echte fijnproever is de Auvergne een aanrader!

 

De onderstaande links schakelen u door naar meer info       

Tour-

tochten

architectuur

en

geschiedenis

water en recreatie

sporten

Culinair en streek-

produkten

flora en fauna

uitstapjes

Wandelroutes Architectuur Kanovaren Wijn Roofvogels
Fietsen (ATB) Kunst Zwemmen Kaas/worst Fauna
Paardrijden Archeologie Vliegsport Paddestoelen  
Ezelrit Kastelen Vissen Likeuren  
treintocht        

 

RETOUR:   NL   FR   GB    D